logosuperior01

A+ A A-

 "Bon equip,... aquests si que es passen la bola!"


 Quantes vegades hem sentit això a la grada. Quantes indicacions s'han fet al respecte de passar la pilota.

 Tots som entrenadors i tots tenim aquella sensació que ens diu que l'essència d'aquest esport es la comunió que es crea dintre de la pista mitjançant aquest sublim acte que són els passes d'uns jugadors amb la pilota.

 Però, ens preguntem, l'essència del joc es la de passar la pilota? Moltes vagades, quan donem ordres bàsiques en l'aprenentatge d'aquest joc ens centrem en quan els nens fan el primer "partidillo". Immediatament centra l'atenció de molts entrenadors quina és l'evolució de la formació en fer passes, i fer molts passes. 

 Creiem que en l'aspecte dels passes tenim uns fonaments que són correctes però al final perdem l'essència d'aquest joc.

 La passada de la pilota entre jugadors és un recurs, no un fi amb si mateix.

 Tindríem que formar jugadors amb criteri propi, que puguin optar entre tots els recursos que hi poden haver dins la pista i, entre els mes adients, que facin la tria i optin pels que siguin creatius i creadors de estètica i espectacle.

 Creiem veritablement que un jugador a de tenir recursos propis per crear espectacle estètic propi (recursos tècnics amplis i individuals).
PER TANT L'INICI DE LA SEVA FORMACIÓ A D'ESTAR ORIENTADA AL CONTROL PROPI DE PATINS, STICK I BOLA, perquè mitjançant aquests tres elements el jugador en formació pugui superar tota forma d'oposició possible, tant sigui individual com col·lectiva, per seguir a continuació amb la posterior integració del joc col·lectiu.

 Amb aquesta reflexió volem fer entendre que s'ha de tenir, no ja respecte, si no admiració per els equips que es passen la bola (son moltes hores de feina).

 I al mateix temps volem que els formadors d'iniciació d'aquest esport, que sempre inicien la formació dels jugadors amb carregues molt importants de control de bola individual, facin la reflexió de com i de quina manera podem millorar la creativitat, l'espectacle i els recursos tècnics dels futurs jugadors d'hoquei patins.... perquè una vegada heu ensenyat a patinar, a patinar amb l'stick i desprès a patinar i desprès a portar l'estic i conduir la pilota.... ensenyar a passar es més fàcil.

 VISCA L'HOQUEI BONIC, i els jugadors que son capaços de crear.

 Coordinació Tècnica CP Vilanova

Darrera modificació el
Valorar aquest article
(2 vots)
Més en aquesta categoria: « APRENDRE A PATINAR
Deixa un comentari

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

fes-te-soci             okliga s          ok femeni s

Login or Register

LOG IN