logosuperior01

A+ A A-

Aprendre a patinar no es natural, no naixem per patinar. Si tenim d'aprendre aquesta destresa, com moltes altres coses millor si ho fem de molt petits, per que així, si mes no, sigui mes "natural". Això ens indica que la edat mes adien per començar a patinar sigui entre els 3 i 5 anys.

Ens moguem a l'àmbit d'un joc, el del hoquei patins, per tant per a mi es un patinatge dirigit a la practica d'aquest joc, El hoquei sobre patins es fa sobre un determinat tipus de pati i amb un pal (stick) per conduir una bola.

Aquí comença el camí, llarg camí, molts pensen que l'aprenentatge de la destresa del patinatge esdevé primer que el del domini de l’estic, jo des d’aquí vull pensar que això es un error, i si, l'aprenentatge de tot junt esdevé un problema tècnic, ja que una entorpeix l'altre, doncs ¿per que no ho fem d'una manera paral·lela?, Treballem las coses per separat per aprofitar la capacitat d'aprenentatge del nen. Primer fem els processos per separat a un mes alt nivell i desprès ajuntem-ho, segur que el procés serà mes curt.

Faig una reflexió històrica, diuen que els jugadors d'altres temps envejaven el pati dels portuguesos, jo he vist antigues filmacions amb una destresa de patinatge deficient, els jugadors d'altres temps tenien gran domini d’estic, crec que actualment hem sofert el procés invers, ara el nivell de pati es molt alt, a la preocupació per ensenyar-lo hem de sumar grans millores tècniques, e inclòs de preparació física, però pot ser això a fet que ens oblidéssim de l'altre gran destresa d'aquest joc, l’estic.

Crec que actualment estem amb un procés invers, molt dels jugadors actuals crec que, comparativament, el seu domini del stick no esta a la alçada de la evolutiva del pati, per tant des de aquí, jo crido.....

RETROBEM L’ESTIC, i el seu domini.

Juanjo Ferrer

.

Darrera modificació el
Valorar aquest article
(9 vots)
Més en aquesta categoria: PASSA LA BOLA!!! »
Deixa un comentari

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

fes-te-soci             okliga s          ok femeni s

Login or Register

LOG IN